ГоловнаСвіт

Путін вимагає зробити оборонну промисловість РФ незалежною від імпорту

Москва має намір продовжувати співпрацю з Україною у сфері ОПК

Путін вимагає зробити оборонну промисловість РФ незалежною від імпорту
Путин
Фото: EPA/UPG

Російська оборонна промисловість не повинна мати потребу в поставках з-за кордону. Про це заявив у середу, 14 травня, президент Росії Володимир Путін на нараді з виконання держоборонзамовлення, повідомляє ИТАР-ТАСС.

На думку глави держави, незалежність від імпорту принесе користь російським виробникам озброєння й військової техніки.

"Ми повинні зробити все для того, щоб все, що використовується оборонно-промисловим комплексом, все, чого потребує оборонно-промисловий комплекс, все це вироблялося на нашій території, щоб ми ні від кого не залежали за жодним із напрямків переоснащення армії і флоту на нові системи озброєння", - сказав Путін.

Окрім того, Путін підкреслив, що "потрібно буде відповідним чином скорегувати роботу наших наукових шкіл, потрібно уважним чином подивитися на те, як будується робота з НДДКР, потісніше попрацювати з Академією наук".

Наприкінці квітня на зустрічі з членами Ради законодавців президент заявив, що в разі припинення поставок озброєння Росія зможе за два з половиною року повністю замінити український імпорт. При цьому глава держави висловив сподівання, що повного припинення співпраці з Україною в сфері ОПК не відбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram