ГоловнаСвіт

Колишнього ізраїльського прем'єра засудили до шести років в'язниці

Адвокати мають намір оскаржити вирок у Верховному суді Ізраїлю

Колишнього ізраїльського прем'єра засудили до шести років в'язниці
Эхуд Ольмерт

Суд Тель-Авіва засудив колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Егуда Ольмерта до шести років позбавлення волі за хабарництво. Про це повідомляє 13 травня агентство Рейтер.

Суд визнав Ольмерта винуватим у тому, що як мер Єрусалима він отримав хабара у розмірі $144 тисяч від забудовників житлового комплексу Holyland і $17 тисяч в іншій справі.

Окрім того, 68-річного Ольмерта оштрафували на мільйон шекелів ($290 тисяч доларів), зазначає газета Haaretz.

Тепер адвокати колишнього глави уряду мають намір оскаржити у Верховному суді вердикт суду Тель-Авіва, який 31 березня визнав екс-прем'єра винуватим у хабарництві.

Звинувачення у справі Holyland - один з найбільших корупційних скандалів в історії Ізраїлю - пред'явили Ольмертові в січні 2012 року. У цій справі визнано винуватими ще дев'ятьох осіб, зокрема колишнього радника Ольмерта Шула Закена і колишнього мера Єрусалима Урі Луполянського. Ще з трьох осіб усі звинувачення зняли.

2012 року Ольмерта виправдали за більшістю найсерйозніших звинувачень, висунутих проти нього в рамках низки корупційних справ, які спричинили його відставку з посади 2008 року.

У вересні 2012 року Ольмерта засудили до року в'язниці умовно, оскільки суд визнав доведеним фактом те, що в 2003-2005 рр. як міністр промисловості, торгівлі та праці він тиснув на державний фонд інвестицій, вимагаючи субсидій і пільг для знайомих бізнесменів. Того-таки 2012 року за звинуваченнями у хабарництві Ольмерта виправдали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram