ГоловнаСвіт

Росія хоче, щоб український бізнес залишився в Криму

Міністр у справах Криму в уряді РФ: націоналізації приватних українських компаній на півострові не буде

Росія хоче, щоб український бізнес залишився в Криму
Фото: EPA/UPG

Росія хоче зберегти присутність українського бізнесу в Криму та сподівається на врегулювання його діяльності в умовах окупації півострова. Про це в суботу журналістам повідомив нещодавно призначений Кремлем міністр у справах Криму в уряді РФ Олег Савельєв, повідомляє увечері, 10 травня, Укрінформ.

"Ми дуже розраховуємо на врегулювання відносин з транспортного, енергетичного та інших питань з українськими партнерами", - заявив він.

За словами Савельєва, діяльність українських компаній на території Криму піддається політичному тиску як з боку української влади, так і з боку міжнародного співтовариства, а самі підприємці, запевняє він, хочуть зберегти свій бізнес на півострові.

"Головним завданням сьогодні є не закриття, а, навпаки, відкриття кордону з Україною", - заявив він.

Савельєв також запевнив, що ніякої націоналізації приватних українських компаній в Криму не планується: "Об'єкти, які належать приватним компаніям і особам, не переходили та не передавалися у власність Росії".

За його словами, Москва зараз стикається з тим, що власники приватних компаній не готові вести свою діяльність в Криму нібито через загрозу санкцій з боку України та світу.

Міністр у справах Криму також зазначив, що стосовно деяких компаній, зокрема таких, як "Укртелеком", сьогодні ведуться переговори з потенційними інвесторами, які могли б увійти в них на правах власників або власників інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram