ГоловнаСвіт

ПА ОБСЄ закликала сепаратистів скасувати "абсурдні" референдуми на сході України

Кривокапич закликав усіх українців "зосередитися на тому, щоб їхні голоси почули 25 травня"

ПА ОБСЄ закликала сепаратистів скасувати "абсурдні" референдуми на сході України
Ранко Кривокапич
Фото: EPA/UPG

Голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ранко Кривокапич закликав сепаратистів у Донецькій і Луганській областях скасувати "референдуми" зі самоврядування, заплановані на 11 травня. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті ПА ОБСЄ.

"Ідея про те, що вільне і справедливе голосування може відбутися на цих так званих референдумах, абсурдна, - йдеться в заяві. - Ці референдуми не тільки повністю нелегітимні в очах міжнародної спільноти, а й проходитимуть на тлі атмосфери страху, насильства і беззаконня, які утримають багатьох від відвідування виборчих дільниць".

"Я закликаю фактичну владу в Донецькій і Луганській областях скасувати ці знущання з голосування. Усі в Україні повинні натомість повинні зосередитися на тому, щоб їхні голоси були почуті 25 травня, коли країна обиратиме нового президента", - наголосив Кривокапич.

Нагадаємо, у Донецькій і Луганській областях проросійські активісти мають намір провести 11 травня незаконний референдум про статус регіону та подальшу його федералізацію. Напередодні Харківська область від таких планів відмовилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram