ГоловнаСвіт

Росія провела симуляцію ядерного удару

Путін позитивно оцінив рівень підготовки російських Збройних сил

Росія провела симуляцію ядерного удару

Під наглядом президента РФ Володимира Путіна в Росії проводять повномасштабну симуляцію ядерного удару у відповідь на передбачуваний наступ противника.

Про це повідомляє російський телеканал "Звезда".

"Вказівки про підготовку цих заходів були ще в листопаді минулого року. Мету цих занять сформулювали ще в листопаді минулого року. Сьогодні під час запланованих заходів залучать усі види і роди Збройних сил РФ на всій території країни, включно із силами ядерного стримування", - сказав президент, відкриваючи тренування.

У рамках навчань із космодрому Плесецьк запустили міжконтинентальну балістичну ракету "Тополь", яка успішно влучила у ціль на Камчатці. Два пуски ракет провели підводні човни Північного і Тихоокеанського флотів. ЗМІ називає їх успішними.

Окрім того, ракетні підводні крейсери стратегічного призначення РФ "Тула" і ТФ "Подольск" запустили ракети з підводного положення з акваторії Баренцевого і Охотського морів.

А стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здійснив револьверний пуск шести крилатих ракет по наземних цілях, які імітували об'єкти військової інфраструктури супротивника.

Повідомляють, що Путін "позитивно оцінив рівень підготовки російських Збройних сил".

"Ми всі мали можливість переконатися у високій готовності та злагодженості дій угруповання стратегічних наступальних і оборонних сил країни", - сказав президент Росії на зустрічі з головами Вірменії, Білорусі, Киргизії і Таджикистану, які теж відвідали ці тренування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram