ГоловнаСвіт

Німеччина вітає "конструктивний тон" Путіна щодо України, - МЗС ФРН

На думку Штайнмайєра, залишається шанс на дипломатичне розв'язання української кризи

Німеччина вітає "конструктивний тон" Путіна щодо України, - МЗС ФРН
Штайнмайер
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр у четвер, 8 травня, привітав заклик президента РФ Володимира Путіна до проросійських сепаратистів на Південному Сході України перенести референдум про відокремлення. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Зараз, можливо, вирішальний момент", - сказав Штайнмайєр, додавши, що хоча ситуація в Україні залишається критичною, є шанс, що подальшій ескалації насильства та втраті контролю у Східній Україні вдасться запобігти за допомогою дипломатії.

"Я вітаю конструктивний тон президента Путіна за підсумками зустрічі з головою ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі). Те, що обговорювалося в Москві, тепер має бути негайно виконане".

За словами Штайнмайєра, зараз усі зусилля необхідно скерувати на те, щоб президентські вибори в Україні відбулися, як і планувалося, 25 травня, що стане основою для нової конституції.

Нагадаємо, в середу за підсумками переговорів з головою ОБСЄ Путін закликав сепаратистів на Південному Сході України перенести призначений на 11 травня референдум, "щоб створити необхідні умови для діалогу". Раніше в четвер в.о. президента Олександр Турчинов заявив, що влада не вестиме переговорів з озброєними злочинцями на сході країни, на руках яких - людська кров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram