ГоловнаСвіт

Росія посилить Чорноморський флот новими кораблями

Москва стурбована зростанням активності ВМС США в Чорному морі

Росія посилить Чорноморський флот новими кораблями
Шойгу

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 6 травня, заявив, що Чорноморський флот Росії у 2014 році поповниться підводними човнами і надводними кораблями нового покоління.

За словами Шойгу, флотові не бракує кораблів, однак після приєднання Криму з'явилася необхідність змінити програму розвитку ВМФ на Чорному морі.

"У місцях базування нашого флоту будуть цього року створені нові частини протиповітряної оборони і з'єднання морської піхоти. Цього року надійдуть перші нові підводні човни на Чорне море, надводні кораблі нового покоління, все це вимагає від нас уваги", - сказав міністр.

Він також зазначив, що розвиток Чорноморського флоту проводять у рамках чинної Федеральної цільової програми "Створення системи базування Чорноморського флоту на території Росії у 2005-2020 роках". Загальний обсяг фінансування програми становить 86,7 млрд рублів.

Повідомляють також, що посилення російського флоту може бути пов'язано зі стурбованістю Москви зростанням активності ВМС США в Чорному морі. Наприклад, з 11 квітня в Чорному морі знаходяться есмінець ВМС США "Дональд Кук" і французький військовий корабель розвідки "Дюпюї-де-лом". Крім того, 1 травня румунський порт у Чорному морі Констанца покинув американський ракетний фрегат "Тейлор", подальший маршрут якого ще не відомий.

Раніше НАТО у зв'язку з подіями навколо України вирішило розмістити додатковий військовий персонал для посилення боєготовності та проведення навчань, а також переглянути плани оборони. Альянс також вирішив посилити повітряне патрулювання на сході Європи, скерувати кораблі в Балтійське море і на схід Середземномор'я.

Згідно з угодами з Україною, Чорноморський флот Росії раніше міг мати в Криму максимум 25 тисяч особового складу, 24 артилерійські системи калібру 100 міліметрів і вище, 132 бронемашини, 22 літаки. У Севастополі розташовувалися п'ять корабельних з'єднань. Крім того, в регіоні знаходяться берегові війська Чорноморського флоту й авіаційні підрозділи. Авіація флоту розміщена на аеродромах Кача, де базуються протичовнові вертольоти, і Гвардійський, на якому розміщені бомбардувальники Су-24.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram