ГоловнаСвіт

Болгарія заборонила в'їзд спікеру Держдуми Росії

Заборону на в'їзд болгарська влада пояснила санкціями Євросоюзу

Болгарія заборонила в'їзд спікеру Держдуми Росії
Нарышкин
Фото: er.ru

Голові Держдуми Росії Сергію Наришкіну заборонили перетинати кордони Болгарії. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС Болгарії.

Заборону на в'їзд болгарська влада пояснює тим, що спікер потрапив під санкції Євросоюзу.

Як повідомляють РИА Новости, візит Наришкіна в Софію планувався 6-8 травня. Водночас, на 5-6 травня у спікера заплановано офіційний візит до Сербії.

"Російське МЗС, зі свого боку, я сподіваюся, відреагує відповідним чином. Свого часу візит дійсно планувався на початок травня, однак потім за взаємною згодою сторін його перенесли на пізніший термін", - сказав заступник керівника думського апарату Юрій Шувалов.

За його словами, в заяві є недостовірна інформацією. "Мова йде про нібито закриття рахунків, яких у Сергія Євгеновича ніколи і не було. Інформація подається таким чином, як ніби у нього були якісь рахунки. Такі дії з боку Болгарії засмучують, і, ми сподіваємося, що така заява болгарської сторони буде розглянута як помилка, яка буде виправлена", - сказав Шувалов.

Нагадаємо, США, ЄС, Канада і низка їхніх країн-партнерів у відповідь на позицію РФ щодо Криму і анексію півострова Росією, а також у відповідь за невиконання Москвою зобов'язань з Женевським домовленостям, ввели санкції щодо кількох російських політиків, парламентарів і підприємців, заморозили їхні активи і заборонили видачу їм віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram