ГоловнаСвіт

Бойовики зірвали вибори прем'єра в парламенті Лівії

Голосування з цього питання відкладено до наступного тижня

Бойовики зірвали вибори прем'єра в парламенті Лівії
архив
Фото: EPA/UPG

Озброєні бойовики ввечері у вівторок, 29 квітня, захопили будівлю парламенту Лівії, де в той момент проходили вибори прем'єр-міністра країни, повідомляє агентство Рейтер.

Невідомі увірвалися в будівлю та відкрили стрілянину, в результаті чого законодавці змушені були рятуватися втечею. Кілька людей отримали поранення.

Спікер парламенту Омар Хмейда заявив, що бойовики, ймовірно, були прибічниками одного з кандидатів на пост глави уряду, шанси якого на обрання були мінімальними.

Виконуючий обов'язки прем'єра Лівії Абдалла Ат-Тані покинув свій пост раніше в квітні. Він заступив на цю посаду 11 березня, коли парламент висловив недовіру попередньому прем'єру Алі Зейдану у зв'язку з нездатністю впоратися зі свавіллям у країні.

Ат-Тані прийняв рішення про відставку через тиждень після того, як йому було доручено сформувати новий Кабмін. З його заяви випливає, що він відмовився обіймати пост глави уряду через небажання "ставати причиною збройного протистояння між численними угрупованнями, які борються за владу в країні". Ще однією причиною, що змусила його покинути свою посаду, став напад на його будинок.

У першому турі голосування, лідером серед семи кандидатів на пост прем'єра став бізнесмен Ахмед Майтік. У другому раунді боротьба розгорнулася між ним і Омаром аль-Хасі, який посів друге місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram