ГоловнаСвіт

У Кенії узаконили багатоженство

Прихильники нового закону говорять, що він дозволить скоротити поширення проституції

У Кенії узаконили багатоженство

Президент Кенії Ухуру Кеніата підписав закон, що дозволяє чоловікам мати необмежену кількість дружин. Про це у вівторок, 29 квітня, повідомляє агентство AFP.

"Шлюб - це добровільний союз чоловіка і жінки, незалежно від того моногамний цей союз чи полігамний", - йдеться у заяві кенійського лідера.

Хоча закон суперечить існуючому законодавству Кенії, в березні парламент країни підтримав його введення. Згідно з новим законом, щоб знову одружитися, чоловікові не потрібна згода вже наявної дружини. При цьому спочатку законопроект передбачав право дружини накласти "вето" на нову обраницю чоловіка, проте чоловіки в кенійському парламенті не підтримали цю ініціативу, тим самим розгнівавши жінок-депутатів.

Тепер єдиним обмеженням для вступу до шлюбу у Кенії є лише вік, який повинен становити не менше 18 років. Кенійським жінкам мати більш ніж одного чоловіка заборонено.

Незважаючи на те, що більшість кенійців сповідують християнство, в країні широко поширена полігамія, особливо серед традиційних спільнот.

Національна рада церков Кенії вже розкритикувала прийнятий закон. Прихильники закону, однак, стверджують, що він дозволить скоротити масштаби поширення проституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram