ГоловнаСвіт

МЗС РФ присоромило ЄС за нові санкції

На думку Москви, ЄС мав змусити "київську кліку" сісти за стіл переговорів із сепаратистами

 МЗС РФ присоромило ЄС за нові санкції

У МЗС Росії заявили, що "ухвалена Євросоюзом нова порція санкцій проти російських та українських громадян не може не викликати спротиву". Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок, 29 квітня, на сайті відомства.

"Замість того, щоб змусити київську кліку сісти за стіл переговорів із Південним Сходом України стосовно майбутнього становища країни, наші партнери сліпо слухаються Вашингтона з усе новими недружніми жестами на адресу Росії", - наголосили в департаменті інформації та друку МЗС Росії.

"Якщо саме так у Брюсселі хтось сподівається стабілізувати ситуацію в Україні, то це очевидне свідчення повного нерозуміння внутрішньополітичної ситуації в цій країні та пряме запрошення місцевим неонацистам продовжувати творити беззаконня і позасудові розправи щодо мирного населення Південного Сходу. Невже не соромно?" - йдеться в заяві до країн ЄС.

Нагадаємо, раніше у вівторок Євросоюз назвав імена ще 15 осіб, які потрапили під санкції. Серед них - 10 чиновників з РФ та 5 керівників сепаратистів у Криму і на Південному Сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram