ГоловнаСвіт

Сьогодні Путін і Лукашенко в Мінську обговорять ситуацію в Україні

Очікується, що президенти обговорять ключові зовнішньополітичні теми

Сьогодні Путін і Лукашенко в Мінську обговорять ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін у Мінську у вівторок проведе двосторонні переговори зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком.

Сьогодні, 29 квітня, Путін вирушить до столиці Білорусі для участі в черговому засіданні Вищої євразійської економічної ради, і двосторонні переговори з президентом Білорусі у нього заплановані після закінчення цього заходу.

"Очікується, що Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорять ключові зовнішньополітичні теми, в тому числі ситуацію в Україні, спільну роботу щодо подальшого зміцнення СНД", - заявив журналістам напередодні візиту Путіна його помічник Юрій Ушаков, повідомляє Інтерфакс.

Основну увагу, за словами Ушакова, під час бесіди передбачається приділити актуальним питанням торговельно-економічного співробітництва двох країн. При цьому Ушаков нагадав про найбільш високотехнологічний інвестиційний проект - будівництво Білоруської АЕС.

"Обсяг інвестицій становить $10 млрд, запуск першого енергоблоку планується 2018 року", - сказав Ушаков.

Усього зараз реалізується близько 40 міждержавних економічних, оборонних, соціальних програм і проектів, часткове фінансування яких здійснюється з бюджету Союзної держави Росії і Білорусі (2014 року обсяг становить 4,87 млрд російських рублів, внесок Росії - 65%, Білорусі - 35%).

Нагадаємо, 24 квітня, виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов у терміновій телефонній розмові проінформував президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка про ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram