ГоловнаСвіт

Глава Міноборони РФ розповідає про відведення військ від кордонів з Україною

Шойгу провів телефонну розмову з міністром оборони США Хейгелом

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявляє про відведення російський військ від українського кордону.

Про це він сказав у телефонній розмові з міністром оборони США Чаком Хейгелом, повідомляє сайт міноборони Росії.

"Коментуючи слова Ч.Хейгела про нібито триваюче "масоване нарощування" збройних сил Росії на кордоні з Україною і "дестабілізуючі навчання", російський міністр закликав співрозмовника сприяти максимальному зниженню "градуса риторики", - сказано в повідомленні.

У розмові з Хейгелом Шойгу заперечував присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, що дестабілізують ситуацію в південно-східних регіонах.

Російський міністр заявив, що перспектива "силових дій проти мирного населення змусила російську сторону оголосити про початок масштабних військових навчань на національній території в регіонах, прилеглих до кордонів з Україною".

"Однак щойно українська влада заявила про відсутність намірів використовувати регулярні військові частини проти беззбройного населення, російські підрозділи були повернуті в місця їх постійної дислокації", - цитує Шойгу сайт міноборони РФ.

Нагадаємо, 24 квітня Шойгу заявив, що через загострення ситуації на південному сході України розпочалися навчання батальйонних тактичних груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram