ГоловнаСвіт

США викреслили Філіппіни з "чорного списку" порушників авторських прав

Цього року визнати піратом №1 в світі пропонують Індію

США викреслили Філіппіни зі свого "чорного списку" країн, які не захищають належним чином американські авторські права та патенти. Про це 28 квітня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву управління торгового представника США (USTR).

Згідно із заявою USTR, "Філіппіни прийняли закони для кращого захисту прав інтелектуальної власності, а також посилили виконання цих законів".

"Хоча досі залишаються значні проблеми, прихильність філіппінської влади (захисту авторських прав - ред.) і досягнуті результати привели до цієї зміни в статусі", - заявили в управлінні.

Президент США Барак Обама і високопоставлені американські чиновники відвідали Філіппіни в понеділок в рамках тижневого туру американського лідера країнами Азії. Раніше Обама відвідав Японію, Південну Корею і Малайзію.

Пізніше цього тижня USTR опублікує повний звіт про порушників прав на інтелектуальну власність. Американські бізнес-групи лобіюють визначення Індії в якості найбільш "злісного" правопорушника. 2013 року піратом №1 у світі стала Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram