ГоловнаСвіт

В Алжирі вчетверте присягнув президент Бутефліка

Алжирці сумніваються в здатності 77-річного лідера керувати країною

В Алжирі вчетверте присягнув президент Бутефліка
Абдельазиз Бутефлика
Фото: EPA/UPG

Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка в понеділок, 28 квітня, присягнув на четвертий п'ятирічний термін. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Державне телебачення показало, як 77-річний Бутефліка, сидячи в інвалідному візку, прийняв присягу і виступив з короткою заявою. Наприкінці 2013 року він переніс інсульт і відтоді рідко з'являється на публіці, через що багато хто сумнівається в його здатності керувати державою.

"Я дякую алжирському народу за його велику впевненість", - сказав Бутефліка слабким голосом у своєму першому публічному виступі за останні два роки. "Вибори 17 квітня стали перемогою демократії. Це був урок демократії".

Бутефліка за час свого 15-річного правління зумів зупинити збройне протистояння між владою та ісламістами, відновити безпеку і повернути іноземні інвестиції в країну, а також став постачальником приблизно п'ятої частини імпорту газу в Європі. Проте стан його здоров'я створює багато питань щодо майбутнього країни, політичних і економічних реформ та інвестицій в північноафриканську державу.

Союзники Бутефліка пообіцяли провести конституційну реформу з метою зміцнення демократії в Алжирі і реформи в економічному секторі, які дозволять зняти чинні обмеження на іноземні інвестиції та зменшити державну бюрократію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram