ГоловнаСвіт

Китай виступив проти санкцій щодо РФ через Україну

Обама заявив, що США оголосять нові санкції проти Москви вже в понеділок

Китай виступив проти санкцій щодо РФ через Україну
Цинь Ган
Фото: EPA/UPG

МЗС КНР у понеділок, 28 квітня, виступив проти введення санкцій щодо Росії через кризу в Україні. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Офіційний представник МЗС КНР Цинь Ган заявив, що Китай "підтримує контакт" з усіма сторонами від початку кризи в Україні, зокрема з країнами G7, які в суботу домовилися накласти на РФ нові санкції, і пояснив позицію Пекіна.

"У питаннях міжнародних відносин Китай послідовно виступає проти погроз або застосування санкцій. Ми вважаємо, що санкції не сприяють вирішенню проблеми і можуть збільшити напруженість, - заявив Цинь Ган під час щоденного брифінгу. - Ми закликаємо всі сторони продовжувати діалог і переговори, щоб належно залагоджувати розбіжності, щоб домогтися політичного врегулювання кризи в Україні. Жодна зі сторін не зацікавлена в санкціях".

Президент США Брак Обама, який у понеділок у рамках свого азійського туру прибув на Філіппіни, заявив, що Вашингтон сьогодні оголосить нові санкції проти Росії. За його словами, США і їхні союзники підготували нові заходи проти Москви.

Китай, постійний член Радбезу ООН, дуже обережно і стримано відреагував на кризу в Україні. Не бажаючи псувати відносини зі своїм ключовим союзником в особі Росії, Пекін не коментував референдум про приєднання Криму до Росії, щоб не створювати прецеденту для власних неспокійних регіонів, таких як Тибет. Водночас китайська влада заявляє, що хоче продовжувати "дружню співпрацю" з Україною і поважає її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram