ГоловнаСвіт

Обама застеріг КНДР від проведення ядерних випробувань

Американський лідер висловив співчуття з приводу жертв катастрофи південнокорейського порома

Обама застеріг КНДР від проведення ядерних випробувань
Барак Обама, Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в п'ятницю, 25 квітня, застеріг Північну Корею від проведення чергового ядерного випробування та заявив, що воно спровокує рішучу міжнародну реакцію, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на південнокорейські ЗМІ.

"Якщо Північна Корея зробить помилку, проведе ще одне ядерне випробування, їй слід очікувати рішучої реакції з боку міжнародного співтовариства", - сказав Обама в інтерв'ю південнокорейській газеті JoongAng Ilbo.

Обама прибув до Сеула в п'ятницю з візитом, під час якого, він, як очікується, спробує переконати Південну Корею, що має намір вимагати від Пхеньяну відмови від його ядерних амбіцій.

Хоча в останні тижні Північна Корея виступила з провокаційною заявою про нові ядерні випробування, а також провела низку ракетних запусків, зараз південнокорейці зосереджені на іншому - однією з найгірших трагедій в історії країни - аварії порома "Севол", в результаті якого загинули сотні школярів.

"Я знаю, що мій візит відбувається на тлі жалоби південнокорейців, і тому він є можливістю американського народу висловити співчуття", - сказав Обама.

Президент США прибув до Сеула в рамках свого восьмиденного турне країнами Південно-Східної Азії. Раніше Обама відвідав Японію, а після Сеула вирушить до Малайзії і на Філіппіни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram