ГоловнаСвіт

У заворушеннях в Ріо-де-Жанейро загинула одна людина

Протестувальники виступають проти надмірної жорстокості поліції

У заворушеннях в Ріо-де-Жанейро загинула одна людина
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше одна людина загинула вночі 22 квітня в результаті чергових сутичок між поліцією та жителями фавел в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), повідомляє euronews.

Заворушення почалися в туристичному районі Капакабана через загибель одного з місцевих жителів - професійного танцюриста і учасника місцевої популярної телепрограми, який був побитий правоохоронцями. На думку членів його сім'ї та місцевих жителів, поліцейські запідозрили в чоловікові члена банди.

На знак протесту проти дій поліції протестувальники споруджували барикади, перекривали дороги, підпалювали автомобілі та автомобільні шини. Крім того, в місті було чути постріли, величезні натовпи зібралися біля входу в нетрі, вимагаючи пояснень з приводу обставин смерті танцюриста.

За непідтвердженими даними, протестувальники також напали на поліцейську дільницю всередині фавели.

Раніше президент Бразилії Ділма Руссефф гарантувала безпеку на час проведення ЧС-2014 з футболу, який пройде в 12 містах країни з 12 червня по 13 липня цього року.

В останні місяці в Бразилії пройшла низка демонстрацій проти проведення ЧС-2014. Протестувальники вимагають у влади виділити гроші на розвиток освіти та транспортної інфраструктури, а не на чемпіонат з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram