ГоловнаСвіт

Обама обговорить ситуацію в Україні з владою азіатських країн

Президент США вирушив у тижневе турне Азією

Обама обговорить ситуацію в Україні з владою азіатських країн
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в середу, 23 квітня, розпочав турне країнами азіатсько-тихоокеанського регіону.

Поїздка триватиме з 23 до 29 квітня. Президент США Обама планує відвідати Японію, Південну Корею, Малайзію і Філіппіни.

Під час турне азіатсько-тихоокеанським регіоном Барак Обама має намір, зокрема, обговорити з владою цих країн ситуацію в Україні, повідомляє Росбалт.

Однак основною метою поїздки голови Білого дому вважають зміцнення економічних зв'язків США із зазначеними країнами, а також обговорення питання безпеки в регіоні.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У результаті було ухвалено документ, у якому обумовлено заходи розв'язання кризи.

Сторони домовилися про заходи деескалації конфлікту на сході України - за умовами досягнутої угоди, необхідно роззброїти незаконні формування, звільнити незаконно зайняті будівлі і розпочати національний діалог про конституційну реформу.

При цьому прихильники федералізації заявили, що згодні звільнити захоплені ними адміністративні будівлі лише після того, як представники нової влади України, яких вони не вважають легітимними, підуть із парламенту і президентської адміністрації в Києві.

Президент США Барак Обама сумнівається в готовності Росії виконувати женевські домовленості щодо деескалації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram