ГоловнаСвіт

Керрі запропонував Лаврову публічно закликати південний схід України роззброїтися

Держсекретар також попередив міністра про посилення санкцій проти Росії

Керрі запропонував Лаврову публічно закликати південний схід України роззброїтися
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі закликав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова стримати конфронтаційну риторику, розпочати дипломатичну взаємодію з ОБСЄ та українським урядом, а також публічно закликати учасників протестів на південному сході України скласти зброю.

Про це Керрі сказав під час телефонної розмови з Лавровим, що відбулася 22 квітня, повідомляють РИА Новости.

Керрі також попередив Лаврова про посилення санкцій проти Росії в разі відсутності прогресу у виконанні Женевських угод.

Раніше російське МЗС повідомило, що в черговій телефонній розмові, що відбулася з ініціативи США, Лавров знову наголосив, що Київ повинен терміново взятися сумлінно виконувати Женевські угоди. Як зазначили в Москві, Керрі стверджував, що київська влада вже оголосила про необхідні кроки, але не назвав конкретних фактів, що підтверджують реалізацію цих обіцянок.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У результаті було прийнято документ, у якому обумовлено заходи для розв'язання кризи.

Сторони домовилися про заходи деескалації конфлікту на сході України - за умовами досягнутої угоди, необхідно роззброїти незаконні формування, звільнити незаконно зайняті будівлі і почати національний діалог про конституційну реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram