ГоловнаСвіт

У Гвінеї кількість жертв вірусу Ебола зросла до 122 осіб

Країни Африки побоюються подальшого розповсюдження захворювання

У Гвінеї кількість жертв вірусу Ебола зросла до 122 осіб
Ученый работает с вирусом Эбола
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв вірусу Ебола в Гвінеї зросла до 122 осіб, повідомляє 17 квітня Рейтер з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

На початку лютого вірус лихоманки Ебола зафіксували на південному сході Гвінеї, однак зараз він досяг і столиці країни, Конакрі, де його жертвами стали вже 16 людей.

Окрім того, випадки захворювання зареєстровані і в сусідній Ліберії, де жертвами вірусу, за останніми даними, стали 13 осіб.

Зараз медобстеження проводяться на кордоні Малі, Гани та Сьєрра-Леоне, проте випадків захворювання наразі зафіксовано не було. Уряди цих країн перекрили деякі кордони, а також обмежили кількість авіарейсів, щоб запобігти можливості поширення вірусу.

Вперше вірус Ебола було зареєстровано 1976 року. Хвороба супроводжується сильним кашлем, головним болем, загальною втомою, діареєю, болями в м'язах, а також в легенях і животі. Вакцини проти вірусу на сьогодні не існує. У 90% випадків це вкрай небезпечне і заразне захворювання призводить до летального результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram