ГоловнаСвіт

Путін: мешканцям Придністров'я потрібно надати право самим вирішувати свою долю

Президент РФ заявив, що на кордон із Придністров'ям "уже підтягнуто з боку України нацформування"

Путін: мешканцям Придністров'я потрібно надати право самим вирішувати свою долю
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії 17 квітня заявив, що жителі невизнаної Республіки Придністров'я повинні отримати право самостійно вирішувати свою долю.

Як повідомляє

Рейтер, Путін вважає, що це питання вимагає подальшого обговорення.

"Проблема Придністров'я - одна з важких проблем, що дісталися нам у спадок від Радянського Союзу, - зазначив Володимир Путін. - Там населення понад півмільйона людей, велика кількість російських громадян. Люди мають власне уявлення про те, як їм будувати своє майбутнє, обирати свою долю. Це ніщо інше як прояв демократії - якщо ми дозволимо зробити цим людям так, як вони хочуть. Потрібно, безумовно, вести діалог і з Молдовою, і з Україною, потрібно інтенсифікувати переговори в рамках 5+2, є така формула - Молдова, Придністров'я і п'ять держав, що беруть участь у процесі примирення".

"Але, врешті-решт, і я спираюся на це, потрібно негайно зняти блокаду, негативні наслідки якої люди в Придністров'ї відчувають і з боку Молдови, і з боку України. На кордон з Придністров'ям уже підтягнуто з боку України націоналістичні формування. Це має бути припинено. Але, зрештою, людям слід дозволити самим вирішувати свою долю. Над цим ми разом з усіма партнерами і будемо працювати, спираючись насамперед на тих людей, які проживають у Придністров'ї".

Нагадаємо, напередодні невизнана Республіка Придністров'я звернулася до Росії з проханням визнати її незалежною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram