ГоловнаСвіт

В Алжирі поліція розігнала антиурядову акцію протесту

В Алжирі проходять президентські вибори

В Алжирі поліція розігнала антиурядову акцію протесту
Полиция в Алжире
Фото: EPA/UPG

В Алжирі поліція розігнала антиурядову акцію протесту, що пройшла 16 квітня, напередодні президентських виборів. Про це повідомляє euronews.

Учасники демонстрації викрикували гасла за свободу і демократію в країні і вимагали проведення виборів зі справжньою альтернативою. За словами маніфестантів, вони виступають проти "виборчого маскараду", в результаті якого до влади вже не вперше приходить одна і та сама людина - Абдельазіз Бутефліка. Нещодавно чинний президент Алжиру переніс інсульт, проте очікується, що його переоберуть вчетверте.

Організатором акції протесту виступив громадський рух "Баракат" ("Досить!"). Учасники заходу намагалися розбити табір протестувальників, однак їм завадила поліція. При цьому правоохоронців було набагато більше, ніж мітингувальників.

17 квітня в Алжирі проходять президентські вибори. При цьому єдиним реальним кандидатом є 77-річний діючий президент Абдельазіз Бутефліка, який перебуває при владі з 1999 року. На думку спостерігачів, шанси п'яти опозиційних кандидатів на перемогу мінімальні. Однак серед них виділяється екс-прем'єр-міністр Алі Бенфіс, який зумів залучити на свій бік молодих виборців і сподівається на другий тур.

Бутелфіка користується величезною підтримкою завдяки тому, що за час свого 15-річного правління зумів зупинити збройне протистояння між владою та ісламістами, відновити безпеку і повернути іноземні інвестиції в країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram