ГоловнаСвіт

Шойгу назвав параноєю звинувачення Києва щодо причетності російського спецназу до подій на південному сході

На думку міністра, єдиними боєздатними формуваннями в Україні є різні прес-центри

Шойгу назвав параноєю звинувачення Києва щодо причетності  російського спецназу до подій на південному сході
Шойгу

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав твердження Києва щодо причетності російського спецназу до подій на південному сході параноєю. Про це він заявив у четвер, 17 квітня, повідомляє "Интерфакс".

"У Міноборони РФ з глибоким здивуванням сприйняли твердження голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка стосовно того, що підрозділи російського спецназу нібито причетні до подій на південному сході України", - заявив Шойгу.

За його словами, "важко шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо якщо її там немає. Ще безглуздіше, якщо ця кішка розумна, смілива і ввічлива".

Міністр також зазначив, що єдиними боєздатними формуваннями в Україні є різні прес-центри. На думку Шойгу, владі України слід розпочати конструктивний діалог з жителями південного сходу країни замість того, щоб називати їх "сепаратистами" та шукати "руку Москви".

У березні голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що у його відомства є докази причетності російських спецслужб до подій на південному сході України.

У відповідь ФСБ тоді назвала ці звинувачення голослівними та відмовилася їх коментувати.

Раніше цього тижня, 15 квітня, Росія припинила віддавати захоплену в Криму військову техніку.

Шойгу пояснив це рішення подіями на південному сході України. Міноборони РФ також закликало країни Заходу утриматися від поставок зброї Києву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram