ГоловнаСвіт

Єгипетський суд засудив 119 прихильників Мурсі до в'язниці

Підсудних визнали винними в загибелі понад 50 осіб

Єгипетський суд засудив 119 прихильників Мурсі до в'язниці

Єгипетський суд засудив 119 прибічників ісламістського руху "Брати-мусульмани" до позбавлення волі строком на три роки за участь у жовтневих демонстраціях на підтримку поваленого президента Мохаммеда Мурсі. Про це 16 квітня повідомляє Рейтер з посиланням на судові джерела.

6 жовтня 2013 року у заворушеннях, що супроводжували акції протесту, організовані прибічниками Мурсі, загинули понад 50 осіб. Суддя Хазем Хашад виправдав шістьох підозрюваних у цій справі, які, серед іншого, звинувачувалися у проведенні несанкціонованої демонстрації і бандитизмі.

Після того, як на початку липня 2013 року армія повалила президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі, вихідця з "Братів", тиск на ісламістський рух з боку влади значно зріс. Зрештою це призвело до того, що 25 грудня 2013 року діяльність "Братів-мусульман" в Єгипті була офіційно заборонена.

У серпні 2013 року, під час розгону масових демонстрацій на підтримку Мохаммеда Мурсі, було вбито сотні членів і прихильників "Братів", тисячі були заарештовані, багатьом з них пред'явили численні звинувачення, в тому числі - у вбивствах.

Нагадаємо, наприкінці березня єгипетський суд засудив до страти 529 членів руху "Брати-мусульмани". Рішення суду викликало критику з боку правозахисних груп і західних урядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram