ГоловнаСвіт

Санкції проти РФ можуть загрожувати економіці Кіпру

Глава кіпрського МЗС вважає, що санкції можуть датися взнаки і самій Європі

Санкції проти РФ можуть загрожувати економіці Кіпру
Фото: turoboz.ru

Міністр закордонних справ Кіпру Іоанніс Касулідіс вважає, що економічні санкції Євросоюзу проти Росії можуть знищити економіку Кіпру. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Die Welt.

На думку міністра, якщо санкції дійсно необхідні, то кожна держава-член ЄС має самостійно вирішувати, чи варто їх вводити.

Міністр також зазначив, що Кіпр підтримує з Росією дуже міцні зв'язки, як і з Нідерландами та іншими країнами. У зв'язку з цим він упевнений, що незалежно від роду санкцій, вони не повинні шкодити самій Європі.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією за підсумками референдуму, який відбувся на півострові, країни ЄС заявили про три рівні можливих санкцій проти РФ. Перший з них підрозумовував припинення переговорів за новою базовою угодою РФ-ЄС і договором про лібералізацію візового режиму. Другий - індивідуальні візові санкції і заморожування активів для низки офіційних осіб, а також скасування саміту Росія-ЄС у Сочі. Третій передбачає введення низки економічних санкцій.

Для введення санкцій ЄС проти РФ потрібна згода всіх 28 членів спільноти. МЗС РФ неодноразово заявляло, що "розмовляти з Росією мовою санкцій недоречно і контрпродуктивно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram