ГоловнаСвіт

В Ефіопії бойовики застрелили 9 осіб

Ефіопські повстанці користуються відсутністю регулярної армії на території країни

В Ефіопії бойовики застрелили 9 осіб
Эфиопские солдаты
Фото: EPA/UPG

У результаті нападу бойовиків на автобус, що перевозив десятки людей в західній частині Ефіопії, поблизу суданського кордону, загинули 9 осіб, ще 6 отримали поранення. Про це 16 квітня повідомляє Рейтер з посиланням на ефіопські державні ЗМІ.

Поки жодне з місцевих угруповань не взяло на себе відповідальності за цю подію. Однак влада Ефіопії вважає, що за нападом могли стояти або місцеві повстанці, або бойовики сомалійського ісламського угруповання "Аль-Шабаб". Раніше ефіопські правоохоронці зірвали кілька змов з боку цих збройних формувань.

Зараз велика частина ефіопської армії бере участь у наступальній операції на угрупування "Аль-Шабаб" в сусідньому Сомалі. Цим користуються невеликі повстанські угруповання, які періодично намагаються здійснити заколот, однак поки їх зусилля не були успішними.

Невідомі бойовики влаштували засідку на автобус в ніч на середу на греблі Гранд Ренессанаса (Grand Renaissance Dam), вартістю близько $ 4 млрд. Це вже другий подібний напад в регіоні Бенішангул Гумуз за останні п'ять місяців. У листопаді 4 людини загинули при детонації вибухового пристрою в мікроавтобусі.

Згідно з повідомленням державного телебачення Ефіопії, автобус слідував 100-кілометровим маршрутом на південь з регіональної столиці Ассосе.

У вересні 2013 року два сомалійських терористи-смертники випадково підірвали себе у столиці Ефіопії Аддис-Абебі. Це сталося, коли вони готували вибухівку для використання на стадіоні серед футбольних фанатів під час відбіркового матчу Чемпіонату світу між Ефіопією та Нігерією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram