ГоловнаСвіт

Голова МЗС Британії: Росія навмисно штовхає Україну "до прірви"

Вільям Хейг вважає, що дії РФ в Україні зміцнять єдність країн-членів НАТО

Голова МЗС Британії: Росія навмисно штовхає Україну "до прірви"
Уильям Хейг

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг у вівторок, 15 квітня, заявить, що Росія в останні дні навмисно штовхає Україну "до прірви", тим самим підвищуючи ризик збройної конфронтації в країні.

Як повідомляє Рейтер, коментарі Хейга, з якими він виступить пізніше у вівторок в Лондоні, були заздалегідь опубліковані офісом міністра.

Раніше Росія заявила, що Україна перебуває на межі громадянської війни. Тим часом, українська влада заявила про початок антитерористичної операції в Донецькій області.

"В останні дні Росія навмисно штовхала Україну до прірви, і тим самим створила ще більший ризик насильницької конфронтації", - йдеться у витягах із заяви Хейга.

Із заяви також випливає, що Великобританія готова підтримати інші європейські країни, які є "вразливими до тиску з боку олігархізації, що підкрадається". Імовірно, мова йде про багатьох бізнесменів, які  підтримують Кремль, скуповують стратегічні активи за кордоном, зазначає Рейтер.

"Поведінка Росії показала небезпеку створення концентрації російської економіки, політичної влади та ЗМІ, які підривають демократичні інститути, зокрема в Південно-Східній Європі", - свідчить заява Хейга.

На думку Хейга, дії Росії в Україні сприятимуть зміцненню "єдності, актуальності і спільної мети" НАТО та сприятимуть зростанню оборонних витрат серед країн-членів військового блоку, чиї оборонні витрати зараз нижче пропонованих альянсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram