ГоловнаСвіт

Обама звинуватив Путіна в підтримці сепаратизму в Україні

Президент США зазначив зростання політичної та економічної ізоляції Росії

Обама звинуватив Путіна в підтримці сепаратизму в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним висловив стурбованість у зв'язку з тим, що російська сторона, на його думку, підтримує дії проросійських активістів на сході України.

"Президент висловив глибоку стурбованість з приводу підтримки російським урядом дій озброєних проросійських сепаратистів, які погрожують підірвати і дестабілізувати уряд України", - наголошується в заяві Білого дому за підсумками розмови, повідомляє Голос Америки.

Президент Обама підкреслив, що нерегулярні сили в країні повинні скласти зброю, а також закликав президента Путіна використовувати свій вплив на ці озброєні проросійські групи для того, щоб переконати їх залишити захоплені ними будівлі. Він також ще раз наголосив на важливості відведення російських військ від кордонів України для зняття напруженості.

Обама також зазначив ззростання політичної та економічної ізоляції Росії й "дав зрозуміти, що втрати, які вже понесла Росія, збільшаться, якщо ці дії продовжаться".

Під час розмови Обама також закликав усіх озброєних людей в Україні, які не є частиною регулярної української армії, "скласти зброю".

У свою чергу, прес-служба Кремля оприлюднила свою версію розмови двох президентів, в якій президент Росії Володимир Путін звинуватив уряд України у порушенні прав російськомовного населення в країні, зажадав визнання необхідності федералізації і позаблокового статусу України. Він закликав Барака Обаму не допустити кровопролиття на сході України і назвав спекуляцією інформацію про диверсійні групи російської армії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram