ГоловнаСвіт

​У Росії мігранти попросили дозволити їм служити в армії

Федерація мігрантів вважає, що "настав час для згуртування народів, що проживають у РФ"

​У Росії мігранти попросили дозволити їм служити в армії
архив
Фото: nbpublish.com

Іноземні громадяни, що проживають на території Росії, хочуть служити в російській армії та закликають уряд надати їм таку можливість. Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заяву голови Федерації мігрантів Росії (ФМР) Мухаммада Аміна Маджумдера.

"Мільйони мігрантів, у тому числі колишні громадяни СРСР, що зараз проживають на території Росії, готові служити у Збройних силах та брати участь у захисті оборони Російської Федерації", - йдеться в заяві.

Документ свідчить про те, що ФМР стурбована "агресивним тиском Заходу на світове співтовариство задля зміцнення свого панування в усьому світі".

"Ми більше не можемо бути в ролі спостерігачів того, що відбувається навколо нас. Настав час згуртування, об'єднання, єдності народів, що проживають в Росії, без будь-якого ідеологічного поділу та незалежно від походження і віросповідання. Тільки єдність народів світу може захистити нас", - заявив Маджумдер.

Поки що Міноборони Росії та інші відомства не коментували заяву ФМР. Зараз іноземні громадяни призову до російської армії не підлягають.

У 2013 році до федерального закону "Про військовий обов'язок та військову службу" були внесені поправки, згідно з якими всі молоді люди, що отримали громадянство РФ, зобов'язані відслужити у Збройних силах, навіть якщо раніше вони вже служили в армії своєї країни. Виняток зроблено лише для приїжджих з країн, з якими Москва уклала відповідні міжнародні договори - Таджикистаном та Туркменістаном. У 2013 році армійські лави поповнили близько тисячі таких призовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram