ГоловнаСвіт

В Італії офіційно зареєстровано перший одностатевий шлюб

Борці за права геїв вважають цю подію історичною

В Італії офіційно зареєстровано перший одностатевий шлюб

В Італії суд міста Гроссето дав розпорядження муніципальній раді зареєструвати шлюб гей-пари, котра оформила стосунки в Нью-Йорку 2012 року, повідомляє 10 квітня The Local.

За словами судді Клаудіо Бочині, під час реєстрації шлюбів в міському реєстрі стать подружжя не має значення, тому узаконені стосунки гей-пари мають відобразити в офіційних документах. Він також зазначив, що сучасне поняття сім'ї знайшло нове, більш широке значення, які включає в себе і шлюб між представниками секс-меншин.

68-річний архітектор Джузеппе Чиджіоті й 57-річний журналіст Стефано Буччі зіграли весілля в Нью-Йорку ще 2012 року. Проте в Італії їх шлюб не визнали, тому партнери оскаржили це рішення в суді.

Борці за права геїв назвали рішення суду історичним. Так, сенатор від Демократичної партії Італії, колишній глава найбільшого ЛГБТ-руху Італії Arcigay Сержіо Ло Джудіче назвав реєстрацію гей-союзу безпрецедентним випадком. Представник "Гей-Центру" Фабріціо Марраззо також вітав "революційну подію" й закликав прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці виступити з політичним схваленням першого в країні випадку реєстрації нетрадиційного шлюбу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram