ГоловнаСвіт

В Африці жертвами лихоманки Ебола стали понад 100 осіб

За словами лікарів, жертвами вірусу стають 9 з 10 хворих

В Африці жертвами лихоманки Ебола стали понад 100 осіб
Вирус Эбола
Фото: EPA/UPG

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявляють, що нинішній спалах лихоманки Ебола в Африці забрав життя понад 100 осіб, що робить її однією з найбільш серйозних з моменту відкриття цього захворювання. Про це повідомляє 9 квітня euronews.

Наразі жертвами вірусу Ебола стали тільки громадяни Гвінеї та Ліберії, проте схожі симптоми виявлені і у пацієнтів у сусідніх Сьєрра-Леоне і Малі.

"Ми стикнулися з одним із найсерйозніших спалахів лихоманки Ебола. Основна складність пов'язана з великою географічною поширеністю хвороби", - заявив Кейджі Фукуда, помічник генерального директора ВООЗ. За його словами, раніше в цій частині Африки такого не спостерігалося.

"Ми стикнулися з найбільш агресивним підтипом вірусу Ебола - заїрським. Він вбиває 9 осіб із 10", - заявив Мішель Ван Херп, представник міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів".

Раніше найбільш масштабні спалахи лихоманки Ебола були зареєстровані в ДРК і в Уганді.

Вперше вірус Ебола зареєстрували 1976 року. Хвороба супроводжується сильним кашлем, головним болем, загальною втомою, діареєю, болями в м'язах, а також в легенях і животі. Вакцини проти вірусу на сьогодні не існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram