ГоловнаСвіт

У Британії міністр культури пішла у відставку через звинувачення в розтраті 5800 фунтів

Під петицією з вимогою звільнити міністра підписалися 140 тисяч осіб

У Британії міністр культури пішла у відставку через звинувачення в розтраті 5800 фунтів
Мария Миллер
Фото: EPA/UPG

Міністр культури Великобританії Марія Міллер пішла у відставку через звинувачення в розтраті 5800 фунтів (115 тис. гривень), повідомляє 9 квітня BBC.

У листі, надісланому прем'єр-міністру Девідові Камерону, Міллер пояснила свою відставку тим, що пов'язаний з нею скандал заважає роботі уряду. Кемерон її прохання задовольнив.

Раніше відставки Міллер вимагали деякі британські законодавці, однак вона відмовлялася залишати свою посаду. Незважаючи на те, що вона попросила пробачення у Палати громад, багатьом депутатам не сподобалося, що її виступ був занадто коротким і тривав лише близько 30 секунд.

Як повідомляє агентство AFP, згодом в Інтернеті було створено онлайн-петицію з вимогою звільнити Міллер. Під петицією залишили свої підписи 140 тисяч осіб.

Незадовго до цього парламентська комісія, що розбирала справу Міллер, зобов'язала її виплатити державній скарбниці 5800 фунтів, які вона використала на погашення іпотечних платежів. При цьому міністра виправдали за основним звинуваченням, згідно з яким вона витратила 45 тисяч фунтів бюджетних коштів на оренду будинку своїм батькам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram