ГоловнаСвіт

Влада Казахстану посилить покарання за сепаратизм

Зараз проект нового КК республіки розглядається парламентом

Влада Казахстану посилить покарання за сепаратизм
Фото: gazeta.kz

Представник Генеральної прокуратури Казахстану Арман Аяганова заявила, що у республіці планується посилити покарання за сепаратистську діяльність. Про це 8 квітня повідомляє Tengrinews.

Відзначається, що жорсткіше покарання передбачено проектом нового Кримінального кодексу Казахстану. Так, за заклики до "незаконної, неконституційної зміни територіальної цілісності Республіки Казахстан" винному загрожуватиме позбавлення волі строком до семи років. При цьому, якщо подібна протизаконна агітація ведеться з використанням службового становища, покарання може скласти до 10 років в'язниці.

Чинна редакція КК, Ст. 170 ("Заклики до насильницького повалення або зміни конституційного ладу, або насильницького порушення цілісності території Республіки Казахстан") передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі строком до п'яти років. За сепаратистські заклики у ЗМІ винним може загрожувати штраф або тюремне ув'язнення на строк від трьох до семи років.

Проект нового КК республіки розроблений за ініціативою президента Нурсултана Назарбаєва, і зараз знаходиться на розгляді парламенту.

Нагадаємо, раніше у вівторок Верховна Рада збільшила терміни позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів проти основ національної безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram