ГоловнаСвіт

Ізраїль: у березні проти сирійської опозиції застосовувалася хімзброя

За непідтвердженими даними, використовувалася нелетальна "нейтралізуюча хімзброя".

Ізраїль: у березні проти сирійської опозиції застосовувалася хімзброя
Моше Яалон
Фото: EPA/UPG

У Ізраїлю є докази, що підтверджують слова сирійської опозиції про те, що у березні урядові сили використовували в Дамаску хімічну зброю, повідомляє 7 квітня агентство Рейтер з посиланням на Радіо Ізраїлю.

Згідно із заявою, що прозвучала на Радіо Ізраїлю з посиланням на анонімне джерело в Міноборони Ізраїлю, 27 березня урядові сили провели дві атаки - на південь від Дамаска і ще в одному місці, розташування якого не уточнюється - з використанням нелетальної "нейтралізуючої хімічної зброї".

Минулого четверга, опозиція представила на доказ своїх слів відеозапис, на якій був показаний чоловік у несвідомому стані, якому надавали допомогу лікарі.

Зазначимо, що це повідомлення з'явилося відразу після зустрічі міністра оборони Ізраїлю Моше Аялона з журналістами. В ізраїльському оборонному відомстві коментувати питання з приводу подібного збігу відмовилися.

Сирія прийняла рішення відмовитися від хімічної зброї та обладнання для його виготовлення під натиском США, які загрожували інакше почати військову операцію проти Дамаска. Повне хімічне роззброєння Сирії мало завершитися в лютому 2014 року, проте згодом було перенесене на кінець квітня.

За останніми даними, число жертв громадянської війни в Сирії, що триває з березня 2011 року, перевищила 150 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram