ГоловнаСвіт

У ЦАР солдати з Чаду вбили 30 і поранили 300 мирних жителів

Злочинці припинили стріляти після того, як на місце подій прибули миротворці

У ЦАР солдати з Чаду вбили 30 і поранили 300 мирних жителів

Представник Управління ООН з прав людини Руперт Колвілл 4 квітня заявив, що в Центральноафриканській республіці (ЦАР) солдати з Чаду розстріляли 30 мирних жителів і важко поранили ще близько 300, повідомляє Рейтер.

За словами Колвілла, напад стався 29 березня на ринку в столиці ЦАР Бангі. Згідно з результатами попереднього розслідування, в рамках якого були опитані люди, які вижили після стрілянини, колона пікапів з солдатами регулярної армії Чаду, які не входять до миротворчого контингенту Африканського Союзу (АС) в ЦАР, в'їхала на ринок, після чого солдати почали стріляти у всіх напрямках.

Стрілянина припинилася після того, як на місце події прибули конголезькі миротворці, сказав Колвілл.

Раніше місцеві чиновники і співробітники гуманітарних організацій оцінили кількість жертв у 10 осіб, ще 30 осіб постраждали.

Нагадаємо, 1 квітня ЄС офіційно відправив у ЦАР миротворчу місію та збільшив кількість миротворців ООН в африканській країні з двох до трьох тисяч. Окрім того, в ЦАР ввели шеститисячний контингент країн АС.

Чергова політична криза почалася в ЦАР наприкінці 2013 року. На початку грудня в Бангі відбулися сутички між бойовиками ісламістського угрупування "Селек" і їх противниками - християнськими загонами самооборони - "Антібалака". Жертвами конфлікту стали вже кілька тисячі осіб. ООН інформує, що за час конфлікту до мільйона людей були змушені покинути свої будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram