ГоловнаСвіт

У Кабулі смертник підірвав себе біля будівлі МВС: шість жертв

Передвиборна кампанія в Афганістані минула досить спокійно

У Кабулі смертник підірвав себе біля будівлі МВС: шість жертв
архив
Фото: Лашкар Гах

В результаті самопідриву терориста-смертника біля будівлі МВС Афганістану в центрі Кабула загинули щонайменше шестеро поліцейських, повідомляє 2 квітня Рейтер.

Теракт стався в останній день передвиборної агітації. Передбачається, що президентські вибори, призначені на 5 квітня, стануть першою демократичною передачею влади в історії Афганістану.

"Одягнений у військову форму терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій біля головних воріт Міністерства внутрішніх справ", - йдеться в заяві цього відомства.

"Як тільки терорист побачив поліцейських, він підірвав себе. Він не зміг би пройти в саму будівлю в жилеті, начиненому вибухівкою", - додав представник Міністерства.

Відповідальність за теракт взяв на себе радикальний рух "Талібан". З електронного повідомлення талібів випливає, що смертник проник "в третє кільце безпеки" в Міністерстві, після чого вчиник теракт.

На початку березня таліби пригрозили зірвати президентську кампанію хвилею вибухів і вбивств. При цьому своїми основними цілями вони назвали організаторів голосування й іноземців. Проте, передвиборна кампанія минула досить спокійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram