ГоловнаСвіт

Безробіття в Італії сягнуло максимуму з 1977 року

Італійський прем'єр має намір в середньостроковій перспективі знизити рівень незайнятості до 10%

Безробіття в Італії сягнуло максимуму з 1977 року
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Новообраний прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці у вівторок, 1 квітня, заявив, що, враховуючи поліпшення в економіці, в середньостроковій перспективі рівень безробіття в країні знизиться до 10%. Про це повідомляє Рейтер.

Однак, як повідомляє Gazzetta del Sud з посиланням на дані національного статистичного агентства Istat, в лютому рівень незайнятості в Італії сягнув рекордно високого рівня за останні 37 років (з 1977 рік) і становив 13% (або понад три мільйони італійців).

"Ми хочемо знизити рівень безробіття до 10% найближчими місяцями, в найближчі роки", - заявив Ренці, виступаючи в Лондоні на спільній прес-конференції з британським прем'єром Девідом Кемероном.

За словами глави італійського уряду, іноземні інвестори вже помітили ознаки поліпшення в економіці після дворічного спаду, і "дуже-дуже-дуже" зацікавлені в Італії.

Тим часом рівень безробіття серед молодих італійців сягає 42,3%, що на 3,6% вище за показник аналогічного періоду минулого року.

На сьогодні ситуація з безробіттям в європейських країнах знаходиться на більш критичному рівні лише в Греції та на Кіпрі, де на початок 2014 року цей показник становив 27,5% і 16,7% відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram