ГоловнаСвіт

В Афганістані напередодні президентських виборів вилучили 22 тонни вибухівки

Афганські сили безпеки приведені в стан підвищеної боєготовності

В Афганістані напередодні президентських виборів вилучили 22 тонни вибухівки
архив
Фото: Newsru.com

Афганські сили безпеки напередодні президентських виборів, призначених на 5 квітня, вилучили 22 тонни вибухових речовин, повідомляє 1 квітня агентство Рейтер з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Афганістану.

Ця знахідка дозволить запобігти сотні вибухів і суттєво вплине на загальну ситуацію з безпекою під час виборів", - заявив Седік Седіккі, представник МВС Афганістану.

Зараз афганська влада прагне показати, що вона здатна забезпечити безпечне і впорядковане голосування, оскільки до кінця 2014 року з країни виведуть велику частину іноземних військ.

За словами Седіккі, вибухівку, упаковану в 450 пакетів, вилучили з підвалу у досить мирній північній провінції Тахар, де останніми роками посилилися позиції талібів.

Для запобігання нападам на виборчі дільниці та інші об'єкти цього тижня по всій країні розгорнули 352 тисячі працівників афганських сил безпеки, які зараз перебувають у стані підвищеної бойової готовності.

На початку березня таліби пригрозили зірвати президентську кампанію хвилею вибухів і вбивств, стверджуючи, що заплановані вибори президента - "обман за підтримки Заходу". Саморобні бомби на сьогодні є найбільш смертоносною зброєю, яку використовують таліби. Такі вибухові пристрої забрали найбільше життів серед мирного населення країни, співробітників афганських сил безпеки і військовослужбовців НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram