ГоловнаСвіт

Проросійський кандидат програв на виборах президента Словаччини

Переміг відомий філантроп, підприємець Андрій Кіска

Проросійський кандидат програв на виборах президента Словаччини
Андрей Киска
Фото: EPA/UPG

Новим президентом Словаччини обраний незалежний громадянський кандидат, відомий словацький філантроп, 51-річний підприємець Андрій Кіска.

У другому турі виборів, який пройшов у суботу, 28 березня, свої голоси на його підтримку віддали 59,4% виборців, передає Agence France-Presse з посиланням на ЦВК Словаччини.

Другий кандидат на президентський пост - прем'єр-міністр Роберт Фіцо - набрав 40,6% голосів. У першому турі, що пройшов в республіці 15 березня, за Фіцо голосували 28% виборців, а за Кіску - 24%.

Фіцо відомий своєю проросійською позицією. Нещодавно він став єдиним з голів урядів ЄС, хто рішуче виступив проти санкцій щодо Росії після анексії Криму.

Андрій Кіска народився 2 лютого 1963 року в місті Попрад. Закінчив електротехнічний факультет Словацького технічного університету в Братиславі. Новий президент Словаччини відомий як підприємець, філантроп і засновник благодійної організації "Добрий ангел", яка допомагає сім'ям, що попали у складну жіттєву ситуацію через хворобу дитини. Двічі був одружений,має четверо дітей. Андрій Кіска не перебуває в жодній з політічніх партій країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram