ГоловнаСвіт

КНДР провела навчання з макетами південнокорейських військових об'єктів

Сеул посилив контроль у прикордонній зоні

КНДР провела навчання з макетами південнокорейських військових об'єктів
архив
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська армія провела військові навчання з використанням макетів південнокорейських військових об'єктів, повідомляє 27 березня південнокорейське агентство "Ренхап" з посиланням на високопоставлене джерело в армії Республіки Корея.

Точна дата проведення навчань невідома, оскільки ні Сеул, ні Пхеньян не давали коментарів з приводу цієї інформації.

За словами співрозмовника агентства, в ході навчань артилерійські частини тренувалися різними способами захоплювати оборонні об'єкти. Під час навчань використовувалися макети, схожі на південнокорейські оборонні споруди.

Південнокорейська армія відреагувала на дії КНДР посиленням контролю в прикордонній зоні, а також активізувала спостереження за переміщеннями північнокорейських військ.

Північнокорейські навчання проводилися на тлі спільних південнокорейсько-американських морських навчань, які щорічно проходять з лютого до середини квітня. Пхеньян, який назвав навчання сусіда військовою агресією, з початку березня провів серію пусків балістичних ракет малої і середньої дальності. Сеул, у свою чергу, оголосив ці випробування провокацією. Генсек ООН Пан Гі Мун також зажадав від Пхеньяну припинити пуски, що суперечать резолюції ООН.

Південна і Північна Кореї з 1950 року перебувають у стані війни. Ніяких серйозних зіткнень між сусідами не відбувалося з 1953 року, проте мирний договір між країнами так і не був підписаний. Будь-які військові навчання або випробування ракет сприймаються іншою стороною як провокації та акти агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram