ГоловнаСвіт

Відносини між Анкарою і Дамаском загострилися через збитий сирійський винищувач

МЗС Сирії вважає дії турецьких ППО "безпрецедентною збройною агресією"

Відносини між Анкарою і Дамаском загострилися через збитий сирійський винищувач
архив
Фото: aroundtheworldineightywaves.com

Турецькі ППО в неділю, 23 березня, збили сирійський винищувач, який, за версією турецької влади, порушив повітряний простір Туреччини, повідомляє Рейтер.

Офіційний Дамаск наполягає на тому, що винищувач не вторгався в повітряний простір Туреччини. Так, МЗС Сирії назвало дії турецької сторони "безпрецедентною збройною агресією проти сирійського суверенітету", зазначає euronews.

Анкара, однак, заявляє, що винищувачі F-16 піднялися в повітря і завдали удару по сирійському літаку тільки після того, як він порушив кордон.

Сирійський винищувач здійснював рейди по позиціях бойовиків в околицях села Касаб, де тривають бої між урядовими військами і озброєною опозицією. Пілотові збитого винищувача вдалося катапультуватися, а підбитий літак впав на захід від Касаба, недалеко від турецького кордону в провінції Хатай.

Відносини між Дамаском і Анкарою залишаються напруженими з початку громадянської війни в Сирії. Сирійська влада звинувачує Туреччину в підтримці повстанців. На кордоні між двома країнами неодноразово відбувалися інциденти, що закінчуються загибеллю прикордонників та місцевого населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram