ГоловнаСвіт

У Єгипті суд засудив до страти 529 членів руху "Брати-мусульмани"

Вирок можуть оскаржити

У Єгипті суд засудив до страти 529 членів руху "Брати-мусульмани"
архив
Фото: goodvin.info

Єгипетський суд уранці 24 березня засудив 529 членів ісламістського руху "Брати-мусульмани" до страти, повідомляє агентство Рейтер із посиланням на адвоката захисту.

Більшість із засуджених заарештували під час заворушень у південній провінції Мінья після силового розгону двох наметових таборів у Каїрі 14 серпня 2013 року.

"Суд ухвалив засудити до смерті 529 обвинувачених, 16 осіб виправдано", - заявив адвокат Ахмед аш-Шаріф. Рішення суду, однак, можна оскаржити.

Членів руху звинувачують у насильстві, закликах до вбивств, штурмі поліцейської дільниці, нападі на людей, а також у псуванні громадської та приватної власності.

У залі суду були лише 123 обвинувачені. Інших або звільнили раніше під заставу, або є вони переховуються від правосуддя.

Єгипетське законодавство вимагає, щоб смертний вирок отримав схвалення вищого релігійного представника країни Алі Гумаа, після чого на повторному засіданні суду буде оголошено остаточний вердикт.

Нагадаємо, 25 грудня 2013 уряд Єгипту офіційно оголосив рух "Брати-мусульмани" терористичною організацією, заборонивши йому будь-яку діяльність і заморозивши всі його рахунки. У самому "Братстві", проте, наполягають на тому, що рух є виключно мирним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram