ГоловнаСвіт

Придністров'я попросилося до складу РФ

Влада республіки і раніше просила включити її до складу Росії

Придністров'я попросилося до складу РФ

Верховна Рада Придністров'я попросила Держдуму розробити закон, який дозволив би прийняти невизнану республіку до складу Росії, пишуть 18 березня "Ведомости".

Придністровські депутати вказали на законопроект про спрощений порядок приєднання до РФ нових суб'єктів, внесений раніше групою депутатів від "Справедливої Росії". У Тирасполі зазначили, що есерівський закон не підходить для Придністров'я, оскільки нинішню владу Молдови не можна однозначно назвати неефективною, а норма діяла б тільки у випадку, якщо в іноземній державі, якій підконтрольна така територія, немає "ефективної суверенної державної влади".

Однак до моменту, коли Тирасполь зробив свою заяву, поправки "Справедливої Росії" відкликали з Думи. У партії пояснили, що приєднання Криму піде іншим шляхом.

Придністровська Молдавська Республіка проголосила свою незалежність 1990 року. При цьому жодна країна-член ООН не визнала ПМР суверенною державою. Влада республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, в 2006 році в республіці пройшов референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування було визнано легітимним лише Росією.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram