ГоловнаСвіт

Литва звинуватила російського дипломата у шпигунстві

Прес-секретар Посольства РФ у Литві сказав, що підозрюваний працює далі

Литва звинуватила російського дипломата у шпигунстві
Фото: rus.tvnet.lv

Внутрішній відділ розвідки Литви 17 березня звинуватив російського дипломата у шпигунстві, заявивши, що той намагався отримати доступ до секретної інформації під час головування балтійської держави в Євросоюзі минулого року. Про це повідомляє агентство Рейтер.

У доповіді відділу державної безпеки Литви за 2013 рік сказано, що російський дипломат, імені якого не розголошують, намагався завербувати литовського держслужбовця, щоб отримати "секретну та конфіденційну інформацію" про головування Литви в ЄС.

"За цю інформацію йому пропонували гроші", - йдеться в документі.

У своєму звіті литовська розвідка також звинуватила Росію в прослуховуванні телефонних дзвінків литовських дипломатів та публікації їх на YouTube, а також у поширенні програмного забезпечення для стеження через заражені вкладення електронної пошти, пристрої зберігання даних USB і компакт-диски.

Прес-секретар Посольства РФ у Литві Олександр Іванов заявив, що дипмісія не коментуватиме повідомлення литовського департаменту держбезпеки. Проте, за його словами, дипломат, ім'я якого озвучено в доповіді, як і раніше, працює в посольстві.

"У нас немає жодних офіційних записів про діяльність тих чи інших конкретних людей", - зазначив Іванов.

МЗС Литви поки не коментувало доповідь розвідслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram