ГоловнаСвіт

Кемерон хоче ввести санкції проти російських чиновників

Санкції проти росіян мають підтримати всі країни-члени ЄС

Кемерон хоче ввести санкції проти російських чиновників
Дэвид Кэмерон
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон запропонував ввести обмеження на пересування Європою для "відомих" членів російського парламенту як відповідь ЄС на дії Росії в Криму і в Україні, повідомляє 12 березня агентство Рейтер.

За словами Кемерона, у вівторок, 11 березня, у Лондоні пройшли відповідні консультації, і наразі питання про обмеження на пересування опрацьовується.

Раніше, 5 березня, ЄС заявив про призупинення перемовин з Москвою щодо нової базової угоди і щодо спрощення процедури видачі віз. Згодом у ЄС підкреслили, що простих росіян візові санкції не торкнуться. Крім того, візові та фінансові санкції щодо російських і кримських чиновників, яких вважають відповідальними за загрозу цілісності України, ввели і США.

Однак перш ніж ЄС введе візові санкції проти росіян, 28 країн-членів блоку мають досягти політичної угоди. Такі обмеження можна узгодити на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 17 березня.

Відносини між РФ і Заходом загострилися після зміни влади в Україні, після чого Москва заявила про можливість введення військ до Криму для захисту співвітчизників і громадян РФ, які там перебувають. Пізніше президент РФ Володимир Путін заявив, що це відбудеться лише в крайньому разі. Проте, за інформацією МЗС України, станом на 10 березня чисельність російського контингенту в Криму сягнула 18780 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram