ГоловнаСвіт

Учасники мітингу в Москві ухвалили резолюцію щодо Криму

За даними московського управління МВС, мітинг зібрав понад 65 тисяч осіб

Учасники мітингу в Москві ухвалили резолюцію щодо Криму
архив
Фото: EPG

Учасники мітингу на підтримку Криму на Василівському узвозі в Москві ухвалили резолюцію, в якій зажадали від російської влади підтримати рішення парламенту Криму про приєднання до Росії, повідомляє 7 березня "Лента.Ру".

У резолюції сказано, що учасники демонстрації підтримують рішення кримської влади і розташованого на території півострова Севастополя, який, проте, не належить до складу республіки,  про вихід з України і приєднання до Росії. Учасники акції закликали російський парламент терміново провести засідання обох палат, щоб почати процедуру прийняття Криму до складу Росії та законодавчо закріпити вибір влади республіки.

У мітингу, крім інших, брала участь делегація з Криму. Перед присутніми виступив голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов. Він назвав новий уряд України нелегітимним і закликав росіян не кидати своїх співвітчизників і український народ "на розтерзання нацистським бандам". По завершенні його виступу кримська делегація в повному складі станцювала під пісню Валерії.

За даними московського управління МВС, усього мітинг під назвою "Ми разом" зібрав більш ніж 65 тисяч осіб. Перед учасниками акції виступали Валерія, Олег Газманов, Віка Циганова, Олександр Маршал і група "Любе". Жодних ексцесів протягом заходу не зафіксовано. Наразі мітинг завершено.

Акції на підтримку російськомовного населення Криму тривають у Росії з 2 березня.

Нагадаємо, 6 березня парламент АРК ухвалив рішення про вихід Криму зі складу України з подальшим приєднанням до Росії. 16 березня в Криму має відбутися референдум із цього питання. Окрім самої республіки, в ньому візьмуть участь жителі Севастополя, керівництво якого також виступило за приєднання до Росії. Уряд України вважає всі рішення кримських і севастопольських чиновників незаконними.

 

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram