ГоловнаСвіт

Росія розпочала масштабні навчання військ ППО за 450 км від кордону з Україною

У навчаннях беруть участь 3,5 тис. фахівців

Росія розпочала масштабні навчання військ ППО за 450 км від кордону з Україною

У Росії на полігоні Капустин Яр під Астраханню почалися навчання військ ППО Західного військового округу, в рамках яких уперше в одному місці зібрано все окружне сухопутне угруповання цих військ, включно з підрозділами Протиповітряної оборони Північного флоту.

Про це повідомив начальник прес-служби ЗВО полковник Олег Кочетков, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Це найбільше за масштабом навчання військ ППО Західного військового округу", - зазначив він.

За словами Кочеткова, у заході беруть участь близько 3,5 тис. фахівців військової ППО округу і більш ніж тисяча одиниць військової та спеціальної техніки. Для її перекидання з різних регіонів країни залучили близько 30 військових ешелонів.

"Під час польового виходу зенітники виконують завдання з прикриття військ і найважливіших об'єктів інфраструктури, відбиття ударів засобів повітряного нападу умовного противника, - сказав начальник прес-служби. - Під час проведення занять буде здійснено бойове налагодження розрахунків з відпрацюванням питань тактичної, технічної, спеціальної, інженерної і військово-медичної підготовки".

Також, за його словами, у навчаннях візьмуть участь бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300, "Бук-М1", "Оса", Стріла-10", зенітних гарматно-ракетних комплексів "Тунгуска", переносних зенітних ракетних комплексів "Голка".

Зазначимо, полігон Капустин Яр розташовано приблизно за 450 кілометрів від українського кордону.

Нагадаємо також, 26 лютого президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони провести раптову комплексну перевірку боєготовності Західного і Центрального військових округів, а також кількох родів військ. 4 березня Путін заявив про успішне завершення навчань і наказав їм повертатися в місця постійної дислокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram