ГоловнаСвіт

У Лондоні проходить 24-годинна акція на підтримку України

Українців також підтримують британці, поляки, росіяни, грузини і латвійці

У Лондоні проходить 24-годинна акція на підтримку України
архив
Фото: @srakamotyka

На Даунінг-стріт (Downing Street) у Лондоні, за декілька хвилин ходи від будівлі парламенту і зовсім недалеко від Букінгемського палацу, увечері 2 березня розпочалася 24-годинна акція українців, які виступають проти російського вторгнення в Україну й антиукраїнської пропаганди. Про це повідомляє розсилка групи активістів London Euromaidan.

Це вже 80 акція українців у Лондоні з того часу, як у листопаді в Україні почалися протести проти уряду Віктора Януковича.

З повідомлення активістів випливає, що вони вийшли на вулицю, щоб нагадати прем'єр-міністрові Великобританії Девіду Камерону про зобов'язання його уряду захищати Україну.

Масова демонстрація почнеться о 17:00 (19:00 за Києвом) у понеділок також безпосередньо біля будівлі парламенту, щоб продемонструвати "наше обурення вторгненням Путіна в Україну, нашу солідарність з українською нацією і зажадати, щоб члени парламенту наполягали на вжитті урядом Великобританії ефективних заходів проти Путіна".

Повідомляють, що в неділю в акціях протесту біля посольств США і Росії брали участь близько 2000 осіб, а в понеділок очікують "іще більшої явки".

У демонстраціях, окрім українців, беруть участь британці, поляки, росіяни, грузини та латвійці, які підтримують рух за демократію в Україні і виступають проти агресії Росії. "В акціях беруть участь люди усіх віросповідань, як і в Україні, де люди всіх віросповідань підтримують рух за демократію", - зазначають активісти.

"Уряд Великобританії має використовувати всі доступні йому засоби, щоб відправити (Володимиру) Путінові чітке повідомлення - введення санкцій, арешт британських активів, заборона поїздок на Захід для всіх державних чиновників, економічна допомога і миротворча місія в Україні", - закликають учасники лондонського Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram