ГоловнаСвіт

Медведєв: Янукович - легітимний президент з нікчемним авторитетом

Російський прем'єр хоче розвивати відносини з "братньою" Україною

Медведєв: Янукович - легітимний президент з нікчемним авторитетом
Медведев

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв визнав авторитет Віктора Януковича "практично нікчемним", проте підкреслив, що "це не скасовує того факту, що він є легітимним головою України".

Заяву Медведєва опубліковано на його сторінці в Facebook.

Медведєв також написав, що якщо Янукович винен перед Україною, то повинна бути проведена передбачена українським законодавством процедура імпічменту та судовий процес. Будь-які інші дії російський прем'єр вважає "свавіллям" і захопленням влади, які зрештою приведуть до нового перевороту і "нової крові".

При цьому Медведєв зазначив, що Росія готова розвивати відносини з "братньою" Україною, але з усією країною в цілому.

"Україна для нас - це не група людей, яка, проливши кров на Майдані, захопила владу в порушення Конституції та інших законів своєї держави. Це вся країна", - заявив прем'єр і додав, що Росії потрібна сильна і стабільна Україна, "а не бідний родич, який вічно стоїть з простягнутою рукою".

Нагадаємо, Віктора Януковича відсторонили від посади президента України за рішенням Верховної Ради, яка перейшла під контроль опозиції. Однак 28 лютого Янукович на прес-конференції в Ростові-на-Дону заявив, що вважає себе легітимним президентом, і попросив у Росії захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram